Польсько - український культурний форум у Красичині

9-10 листопада 2019 року відбувся Польсько - український культурний форум у Красичині, присвячений кардиналу Сапезі та його родині «Образ прикордонного краю на фоні життя та творчості кардинала Адама Стефана Сапеги»

 

Головною метою Форуму було сприяти зацікавленню польських та українських жителів та туристів з інших країн до української та польської історії, особливо її видатних, але не добре відомих діячів сучасного покоління.

Форум відкрився конференцією під назвою «Життя та діяльність кардинала Адама. Стефана Сапеги на прикордонній території ». Метою конференції було дослідити та представити учасникам життя та творчість кардинала Адама Стефана Сапеги через призму його досвіду транскордонної території. Під час конференції п'ять експертів у цій галузі читали лекції про життя, роботу та побутове життя кардинала Адама Стефана Сапеги та про вплив сім'ї Кардинала на формування спільної польської та української історії. Після конференції учасники відвідали виставку, присвячену життю, роботі та побутовому середовищу кардинала Адама Стефана Сапеги, яка послужила візуальним доповненням конференції. Перший день польського українського культурного форуму в Красичині завершився концертом класичної музики та оперного співу у виконанні Польської Королівської опери. Більше 1000 людей взяли участь у Форумі, вони отримали багато цікавої інформації та позитивних емоцій.